Clujenii primesc bonuri pentru deșeurile electonice aruncate

de admin

Clujenii au la dispoziție 19 puncte de colectare și 3 numere de telefon la care pot apela în vederea debarasării de dispozitivele electonice vechi sau stricate, iar în schimbul lor pot să primească bonuri valorice pe care le pot valorifica în magazinele din Cluj.

Campania de colectare a deșeurilor electronice se desfășoară în acest week-end în tot orașul, iar la finalul evenimentului se va organiza o tombolă cu premii la care se pot înscrie toți participanții.

Clujenii pot să depune obiectele uzate la punctele de colectare din cartiere sau pot apela la unul din cele trei numere de telefon (0725.544.316, 0737.203.703, 0748.962.761) pentru ca obiectele să le fie ridicate în mod gratuit din fața căminului.

Cetățenii primesc 4 cupoane valorice a câte 10 lei pentru combine, vitrine și lăzi frigorifice cedate, respectiv câte 2 cupoane valorice de 10 lei pentru mașini de spălat rufe și vase, uscător de haine, aparate de aer condiționat. Tichetele se pot valorifica la magazinele care le acceptă, nu doar în magazine de profil.

Pentru orice aparat electric predat, clujenii se pot înscrie la o tombolă care va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, în Piața Unirii, împreună cu concertul celor de la Nightlosers și Mircea Vintilă & Brambura. Prin acest concurs se pot câștiga frigidere, mașini de spălat, cafetiere, roboți de bucătărie și alte premii.

RoRec, alături de principalele companii din domeniul electrocasnicelor care activează în România, demarează campania de colectare, vineri, 19 octombrie (între orele 10,00 – 17,00).

În paralel cu această activitate, Primăria Cluj-Napoca intenționează să continue programul marea Debarasare. Astfel, sâmbătă, clujenii pot depune în fața blocurilor, mobilier și deșeuri vegetale, care vor fi ridicatre gratuit, pentru ca în perioada 21 – 26 octombrie programul să se desfășoare pentru casele individuale.

Potrivit reprezentanților asociației de reciclare RoRec, românii reciclează doar 1 kg de deșeuri electornice, iar de dorit ar fi să se ajungă la un prag de 4 kg, având în vedere că țările nordice reciclează 17 kg.

Ulterior desfășurării campaniei de reciclare, cei de la RoRec vor iniția o campanie de conștientizare a importanței reciclării.


Acestea sunt punctele de colectare a deșeurilor electronice:

Primăria de cartier din cartierul Someșeni
Andrei Mureșanu – Piața I Agârbiceanu, vis a vis de str Brașov
Gheorgheni – Piața Hermes și Colegiul Pedagogic Gh. Lazăr
Centru – Pța Cipariu, în spatele stației RATUC, respectiv intersecția str Caragiale cu Pța Gării
Mărăști – vis a vis de Kaufland, Bdul 21 Decembrie, vis a vis de Piața Mărăști, respectiv platforma IRA
Iris – în fața fostei Fabrici de cărămidă
Bulgaria – garajele RATUC
Zorilor – Piața agroalimentară Zorilor, str Observator, vis a vis de Centrul Sigma
Mănăștur – în fața complexului Union, în fața magazinului Billa, str Bucium, zona Colina
Plopilor – Platforma Sala Sporturilor
Grigorescu – în fața clubului pensionarilor din Grigorescu
Dâmbul Rotund – Calea Baciului, în fața fostei Școli nr 9

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.