Cele 60 de morminte din Mănăștur nu pot fi mutate fără acordul familiilor

de admin

Instanța clujeană a decis dezhumarea a 60 de morminte din cartierul Mănăștur deoarece se află prea aproape de terenul unui clujean care dorește să construiască un obiectiv economic în zonă.

La adresa Primăriei a fost emis un titlu executoriu, însă primarul Emil Boc a declarat că fără acordul familiilor nu se poate pune în aplicare această sentință, având în vedere că cetățenii beneficiază de un drept de concesiune primit în mod legal.

“Mormintele sunt pe terenul proprietate a Primăriei, iar disputa este legată de un investitor care vrea să construiască ceva acolo. Sentința trebuie să fie pusă în executare, însă nu se poate face fără acordul familiilor. Este o sentință în premieră, dar familiile trebuie să știe că fără acordul lor nimeni nu poate fi dezhumat. Cu toate acestea, trebuie să se poarte discuții cu beneficiarul terenului vecin pentru un eventual schimb de teren sau modificarea PUG-ului și a reglementărilor urbanistie pentru satisfacerea celui care ne-a dat în judecată”, a afirmat primarul Emil Boc.

Consilierul local Steluța Cătăniciu a discutat cu mai multe familii care au amenințat că se leagă cu lanțurile de crucile funerare, dacă se încearcă dezhumarea apropiaților acestora.

Consilierii locali au votat formarea unei comisii care să aleagă cea mai bună soluție pentru rezolvarea acestei situații, dar și în vederea stabilirii cauzelor care au produs problema în cauză.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.