Zeci de clujeni s-au înghesuit în această dimineață la primirea ajutoarelor alimentare de la Primărie

de Otilia Muresan

Primăria Cluj-Napoca a început din această dimineață distribuirea ajutoarelor alimentare oferite de Uniunea Europeană. Zeci de clujeni s-au prezentat la punctele de distribuție, cu ore bune înainte de 08,30, când a fost programat startul acestei campanii.

Beneficiarii din municipiul Cluj-Napoca pot ridica produsele alimentare de pe strada Moților nr 58 – pentru pensionarii cu pensii sub 400 de lei, persoanele cu handicap grav și accentuat și invalizii, veteranii sau văduvele de război, persecutații politic, eroii martiri ai Revoluției din 1989 sau ai revoltei de la Brasov din 1987, respectiv de pe b-dul Muncii nr 8 – în curte, la “fosta Mecanica Marius” pentru șomerii indemnizați (aflați în plată) și șomerii neindemnizați, înregistrați la AJOFM Cluj, porecum și pentru beneficiarii de venit minim garantat.

Încă de la ora 05,00, Precup Veronica (55 de ani) s-a prezentat la punctul de distribuție de pe strada Moților. Dânsa a așteptat să intre în posesia alimentelor până la ora 08,55.

La coadă au așteptat și două persoane care au ieșit cu sacoșa goală după ce au așteptat la rând. Unul dintre cei doi cetățeni este un profesior pensionat, care a venit să-și ajute soacra ce deține o pensie de 370 lei. Acesta din urmă spune că anul trecut soacra sa a primit ajutoare, iar acum – nu.

“Începutul e întotdeauna cel mai greu de fiecare dată. Avem de distribuit în total 724 tone de alimente, avem mulți cetățeni la coadă, iar noi suntem puțini. Avem niște liste comunicate de instituțiile abilitate, noi nu putem să stabilim listele”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Aurel Mocanu.

Persoanele aflate pe listele întocmite de autorități, care nu își ridică pachetele cu alimente la timp, vor fi notificate de către Primărie, prin intermediul serviciilor poștale, și vor fi rugate să facă acest lucru.

Cele 11 produse alimentare care se distribuie în cadrul programului sunt făină de grâu – 16 kg, făină de mălai – 5 k, orez – 8 kg, zahăr – 4 kg, paste făinoase – 2 pachete/1,2 kg, biscuiți – 5 pachete/0,6 kg, fasole boabe – 1 kg; mazăre – 2 cutii/1,56 kg, bulion pastă – o cutie/0,8 kg, roșii în bulion – 2 cutii/1,6 kg, ulei – 7 litri. Acțiunea a demararat cu distribuirea primelor 10 produse – aprox. 40kg/persoană (fără ulei – care va fi distribuit ulterior).

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, 15.157 de persoane urmează să primească aceste ajutoare.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.