Vacanțele exotice – un must have în perioada concediilor

Spread the love

Destinațiile exotice nu mai reprezintă de mult timp un efort financiar enorm. Astfel a devenit un trend printre români să își programeze vacanțele în țări precum Indonezia, Thailanda sau alte locații ce în trecut făceau parte doar din imaginație.

Acest aspect este rezultatul competiției acerbe între diferite agenții de turism, pachetele turistice devenind din ce în ce mai atractive și mai accesibile. Un jucător important pe această nișă este Ikaturism.

Poate sunt deja cunoscute locațiile precum Grecia și Turcia. Acestea atrag în special prin ofertele all inclusive care par a fi de nerefuzat. Mai mult decât atât, ofertele last minute fac parte din strategia românilor de a vizita noi locuri cu un buget redus.

Termenul exotic face referire în principiu la regiuni îndepărtate care se diferențiază prin aspecte neobișnuite, inedite – aici sunt prezentate oferte vacante exotice de la Ikaturism. În acest sens, Indonezia se încadrează pe toate planurile. În cele urmează este vorba despre o excursie în Bali ce poate cuprinde mai multe motive de călătorie, printre care și cel al lunii de miere.

Bali – Insula zeilor

Ofertele speciale de la Ikaturism includ pachete cu 9 sau 10 nopți și taxe de aeroport incluse. Totuși, înainte de a planifica o călătorie sunt recomandate a se lua în vedere câteva note informative. Este importantă documentarea pentru că în acest fel alegerea lucrurilor din bagaj nu mai reprezintă o provocare. Un alt motiv poate fi acela că în urma vizării unor obiective turistice, orientarea și scopul excursiei devin mai ușoar de stabilit.

  • Insula populară din Indonezia

În primul rând, popularitatea este redată de sursele variate de divertisment ce includ scuba diving, surfing, călătorii în junglă, yoga și tradiționalul masaj balinez.

Bungalow-urile și pădurile luxuriante fac din această insulă un tărâm de poveste ce duce cu gândul la vechi adăposturi pentru zei.

La ora actuală pare a fi la prima vedere un tărâm al discrepanțelor în ceea ce privește notele moderne ale locurilor de cazare și alte spații tradiționale de tipul teraselor cu plantații de orez. Îmbinarea acestor două stiluri nu face decât să acopere nevoile unei game variate de turiști la nivel global.

  • Clima

Este un aspect necesar de menționat, deoarece în Bali clima se împarte în două sezoane – unul ploios și altul secetos. Sezonul uscat cunoaște un început în luna aprilie și se sfârșește în octombrie. Este ideală sincronizarea cu majoritatea perioadelor în care se iau concedii.

  • Temple

O vacanță în minunata insulă Bali nu ar fi completă fără vizitarea templelor ce redau esența culturală a zonei. Printre acestea se numără Pura Besakih sau templul Mamă – fiind și cel mai mare, Pura Ulun Danu Bratan, Goa Gajan sau Peștera Elefantului.

  • Plajele

Locurile vizate cel mai adesea pentru relaxare, plajele diferă în funcție de zona geografică. Una dintre atracțiile principale ce cumulează diferite peisaje ale relifului într-un ansamblu impresionant este Dreamland Beach. În acest loc se regăsește tot ceea ce face un litoral să fie inedit. Nisipul fin și alb, nuanța azurie a apei, vegetația luxuriantă și stâncile pe alocuri reflectă o priveliște de poveste.

În funcție de pachetul turistic ales se pot vizita și alte insule din apropiere. În acest sens se regăsesc detalii despre un sejur in Bali care să coincidă cu standardele publicului divers pe pagina principală a site-ului agenției Ikaturism.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.