USL condamnă Clujul la sărăcie, subdezvoltare şi şomaj

de admin

Săptămâna trecută, majoritatea parlamentară a adoptat legea Bugetului de Stat pentru anul 2013. Potrivit senatorului clujean Alin Tişe, bugetul cu care USL a venit în Parlament este bugetul promisiunilor neonorate, este un buget care nu are nimic în legătură cu promisiunile USL din campania electorală.Senator Alin Tise, foto- Otilia Muresan (3)

„USL a vorbit în campanie, dar nu se regăsesc în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2013 despre construcţia spitalelor regionale de urgenţă – incluzând aici Spitalul Regional de Urgenţă Cluj – cel mai avansat proiect din ţară, pista nouă de 3.500 metri a Aeroportului Internaţional Cluj, Autostrada Transilvania, scăderea treptată a TVA, încurajarea mediului privat, reducerea TVA la produsele de bază, introducerea unei cote progresive de impozitare a veniturilor, scăderea CAS plătit de angajator. Din păcate, proiectele de dezvoltare ale judeţului şi municipiului Cluj-Napoca sunt ignorate de guvernanţi, nefiind prinse în bugetul naţional.

Prezint în faţa Senatului această problemă deoarece cred cu tărie că lipsa investiţiilor în dezvoltarea judeţului, condamnă Clujul la sărăcie, subdezvolare şi şomaj. Nealocarea sumelor pentru aceste proiecte majore pentru judeţul Cluj blochează investiţiile publice deja începute, blochează dezvoltarea, blochează locurile de muncă generate de aceste „şantiere publice”, atât pe orizontală cât şi pe verticală, blochează colectarea unor taxe şi impozite generate de investiţii, salarii şi consum.

Mai mult, Guvernul uită totalmente de faptul că în anul 2015 Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului, singurul oraş din Europa şi din România care are acest titlu în anul 2015. Clujul reprezintă, de fapt, România în acest eveniment european important, iar Guvernul României izolează Clujul şi nu-l susţine în finalizarea sau începerea unor proiecte de dezvoltare esenţiale”, spune parlamentarul clujean.

Tişe susţine că este imperios necesar ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, să fie înţelese beneficiile acestor proiecte de infrastructură – atât pentru judeţul Cluj cât şi pentru ansamblul economiei româneşti, şi să suţinem îndreptarea acestei situaţii. Senatorul va prezenta susţinerea sa şi Guvernului, prin ministerele de resort.

Această luare de poziţie a reprezentat prima declaraţie politică din acest mandat, susţinută în Senat de Alin Tişe.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.