Uioreanu și consilierii județeni ai USL vor extinderea Parcului Tetarom III indiferent de consecințe

de admin

Astăzi, consilierii județeni s-au întrunit într-o ședință extraordinară cerută de administrația USL, pentru a se aproba achiziționarea a 170 hectare de teren la Jucu, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, în vederea extinderii Parcului Tetarom III, “care este asaltat de cereri de la investitorii străini, care vor numai acolo să-și desfășoare activitatea”, potrivit directorului Viorel Găvrea.

În fapt, votul de astăzi nu a însemnat decât exprimarea unui acord de intenție pentru demararea negocierilor cu USAMV și Ministerul Educației, proprietarii terenului.

Cu toate acestea, extinderea parcului industrial afectează dezvoltarea unei ferme susținută în cadrul unui proiect european, care a încheiat un acord cu USAMV pentru folosirea respectivului teren, pe o perioadă de peste 40 de ani.

Administratorul fermei, Octavian Buzoianu, s-a declarat surprins de faptul că dânsul nu a fost invitat la discuții, nici în cadrul ședinței de Consiliu Județean, nici la întâlnirile dintre USAMV și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Buzoianu spune că respectivul contract de asociere cu USAMV-ul a fost făcut în urmă cu 6 ani, după investiții de milioane de euro pentru viabilizarea terenului. Mai mult, dânsul este convins de faptul că acei consilieri județeni ai USL, în frunte cu Uioreanu, nici măcar nu au habar ce înseamnă o suprafață de teren de 170 hectare despre care se spune că va fi plină de investitori străini în acel mai scurt timp.

“Nu există la nivelul Tetaromului solicitări care să justifice această suprafață. Preluarea acestei suprafețe ne va bloca dezvoltarea proiectului nostru, care este finanțat prin fonduri europene. Momentan nu există un acord din partea nostră și nici din partea USAMV-ului pentru preluarea terenului, și nici nu se pune problema de 170 hectare”, adaugă Buzoianu.

Consilierul județean Steluța Racolța i-a cerut directorului Tetarom să justifice această suprafață imensă de teren pe care o cere, însă el a menționat doar că cererile sunt foarte multe, însă au mențiunea “confidențial” trecute pe ele, și nu pot să fie prezentate.

Totuși, Găvrea a precizat că această soluție presupune cea mai mică investiție în infrasctuctură, care există deja acolo, dintre toate parcurile Tetarom luate în calcul.

Susținem agricultura doar în afișele electorale

Deși se laudă în campania electorală pentru parlamentare că susțin agricultura, membrii USL din Consiliul Județean și-au dat azi arama pe față.

Însuți președintele PSD Cluj, consilierul Remus Lăpușan a spus că trebuie luate de la Jucu chiar mai multe hectare de teren, pentru a lăsa loc pentru dezvoltarea Clujului.

“Agricultură o să faceum unde se poate, dar aici, lângă oraș, trebuie să facem altceva. Nu avem ce discuta aici”, a punctat Lăpușan.

Nici consilierul USL Secară Dorel nu s-a lăsat mai prejos. Acesta i-a spus lui Buzoianu că există suficient teren părăsit în zona Jucu, “după dealuri”, pe care investitorul nu are decât să-l ia în arendă ca să-și susțină ferma.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.