“U” Cluj – Steaua: Jandarmeria spune că a folosit spray lacrimogen pentru extragerea unui suporter ce împărţea materiale pirotehnice

de clujazi

În timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele “Universitatea” Cluj şi Steaua Bucureşti, pe stadionul Cluj Arena, a fost identificată, în zona destinată suporterilor echipei gazdă, o persoană ce distribuia materiale pirotehnice.U Cluj - Steaua, foto Otilia Muresan (2)

În momentul în care jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au intervenit în zona respectivă pentru extragerea acelei persoane, suporterii au devenit violenţi şi au atacat forţele de ordine, jandarmii fiind nevoiţi să folosească mijloacele specifice aflate în dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen.

Jandarmeria clujeană menţionează că în zona în care au avut loc altercaţiile nu se aflau copii.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat următoarele sancţiuni: pentru F. A. M., de 22 ani din municipiul Cluj-Napoca, s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive de articole pirotehnice, indiferent de categorie, faptă prevăzută de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, iar V.A., de 45 de ani din municipiul Cluj-napoca, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu art. 20, lit. i din Legea nr. 4/2008 actualizată pentru „aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc”, iar ca sancţiune complementară s-a dispus interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform art. 22, lit. d din Legea nr. 4/2008 actualizată.

De asemenea, în minutul 19, partida de fotbal a fost întreruptă ca urmare a pătrundeii pe suprafaţa de joc a unui suporter al echipei “U” Cluj, suporterului M.M.V., de 26 de ani din judeţul Sălaj, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, faptă prevăzută de art. 32^1, alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive.

În continuare, se vor viziona imaginile video înregistrate în vederea identificării şi se vor lua măsurile legale împotriva persoanelor care au săvârşit fapte antisociale în legătură cu competiţia sportivă şi a organizatorului acestei competiţii.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.