Tun de 60 mil euro din bani publici. USL vrea să treacă Registrul Comerțului în subordinea Camerei de Comerț

de admin

Guvernul USL dorește să treacă Registul Comerțului din subordinea Ministerului Justiției, în subordinea unei entități private, Camera de Comerț. Afacerea este una deloc neglijabilă: 60 milioane de euro.Senator Alin Tise, foto Otilia Muresan (3)

Registrul Comerțului are deocamdată funcție de entitate publică, în timp ce Camera de Comerț este entitate privată.

Toate acestea se petrec în contextul în care în 2009 s-a mai încercat acest lucru, iar transferul a fost declarat neconstituțional.

„Practic, se dorește ca cei 60 milioane de euro pe an, încasați de la oameni care își înființează firme, să treacă sub o instituție privată. USL dorește să vândă clientelei politice toți cei 60 milioane de euro, deloc surprinzător dacă ne gândim că la conducerea Camerei de Comerț se află PNL. Riscăm să punem în pericol chiar credibilitatea în plan extern. În Europa doar în două țări Registrul Comerțului este în subordinea Camerei de Comerț, dar noi vrem să inventăm o nouă struțo-cămilă. Ar putea fi afectate inclusiv taxele asupra înregistrării actelor, pentru că nu va mai exista control din partea statului și să nu mai vorbim de monopol. Este încă un indiciu că cei de la USL doresc să transforme această țară în partid. Voi face inclusiv plângere penală dacă voi constata că acest demers nu încetează”, a declarat senatorul clujean Alin Tișe.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.