“Tudor Jarda – 90 de ani”. O serie de evenimente culturale pentru clujeni

de Otilia Muresan

Centrul Județean pt Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, derulează în perioada 5 – 20 oct 2012 proiectul “Tudor Jarda – 90 ani” în cadrul căruia, 11 instituții de cultură partenere din Cluj-Napoca, București, Tg. Mureș și Piatra Neamț organizează o serie de manifestări culturale de tipul concerte, expoziții și simpozioane, ce vor avea loc sub semnul omagierii a 90 de ani de la nașterea folcloristului și profesorului universitar Tudor Jarda, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a seriei de evenimente va avea loc vineri, 5 oct. 2012 cu participarea unor personalități de seamă din sectorul academic al muzicii românești, membri ai Uniunii Compozitorilor din România, ai Academiei Române și ai Academiei de Muzică “Gh. Dima” dinCluj-Napoca, prin luări de cuvânt ce vor evoca viața și opera  importantului personaj din istoria culturală clujeană.

Proiectul “TUDOR JARDA – 90 ANI” s-a bucurat de aprecierea comisiei de selecție a Administrației Fondului Cultural Național care a notat acest proiect cu 98,33 puncte în prima sesiune a anului 2012.

Omagierea artistului va continua cu Festivalul Tudor Jarda, organizat de Asociaţia Trompetiştilor din România, eveniment ce se va desfăşura în perioada 6-9 noiembrie pe scena Cercului Militar din Cluj-Napoca şi în cadrul căruia va avea loc tradiţionalul concurs de muzică de cameră şi interpretare solistică al formaţiilor din armată.

Instituții partenere ale evenimentului sunt: Primăria municipiului Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, Centrul de Excelență al Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, Uniunea Compozitorilor din România – filiala Cluj-Napoca, Opera Națională Cluj-Napoca, Filarmonica „Transilvania” Cluj-Napoca, Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Române – filiala Cluj-Napoca, Universitatea de Arte Tg. Mureș – Facultatea de Muzică, Filiala Piatra-Neamț a Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Școala de Muzică „Augustin Bena” Cluj-Napoca, Școala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, Orchestra „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, Asociația Trompetiștilor din România.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.