Tișe: USL reușește să creeze prin reorganizarea țării, “super-baronul”

de admin

Senatorul clujean Alin Tișe a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că prin modul în care USL înțelege acum să reorganizeze din punct de vedere administrativ România, Puterea nu face altceva decât să creeze o nouă titulatură, acea de “super-baron”. alin tise

“Ne putem trezi că centrul universitar al Clujului va fi la Sălaj, iar cel medical la Satu-Mare. USL propune transformarea actualelor ADR-uri în regiuni, iar prin aceasta să nu fie deranjați baronii locali. Președintele de regiune va fi ales de președinții de Consilii Județene, nu va fi altceva decât o marionetă. Prin aceste 8 regiuni nu discutăm de o performanță administrativă. Se creează o supra-structură în loc să se diminueze birocrația. S-a demonstrat deja că actualele euroregiuni nu au fost eficiente, pentru că primăriile au atras mai mulți bani, iar reorganizarea singulară, fără reformă administrativă, va fi un eșec total. USL va creea un super-baron regional. Pentru ce faci regiunea, ce va face regiunea fără resurse? Vor sta regiunile cu mâna întinsă la consiliile județene, la fel cum fac acum?”, a spus Alin Tișe.

Poziția PDL este de a se analiza mai atent această problemă, de a se efectua studii oficiale, mai ales în contextul în care oricum va dura un an până va fi aprobată reorganizarea de către Comisia Europeană.

Senatorul clujean propune mai multe regiuni pentru România, care să fie mai compacte, cu o populație în jur de 3 milioane de oameni fiecare și o distribuție echilibrată între județe.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.