Tișe: „USL pune în practică acordul cu colonelul Dogaru. Democraţia în România este în pericol!”

de admin

Odată cu votarea statutului parlamentarilor, ieri, puterea USL a redus atribuţiile ANI, fiind continuate și presiunile exercitate împotriva CSM şi CNA.

“Ei continuă ce au început în urmă cu un an: punerea în practică a protocolului încheiat între premierul Ponta şi col. Dogaru, adică reducerea atribuţiilor legale ale acestor instituţii, lipsirea lor de substanţă şi pe termen lung, desfiinţarea lor. Justificarea celor de la USL este faptul ca poporul prin votul dat este de partea lor. Oare poporul de aproximativ 15 milioane de români care nu a mers la vot, le susţine demersul? Oare statul de drept mai are importanţă pentru cei de la USL ? Nu e departe momentul în care USL va pune pumnul în gura presei, iar atunci cu toţii vom înţelege că statul de drept, democraţia, sunt în pericol. Apelul public pe care trebuie să îl fac este acela de respectare a statului de drept şi a instituţiilor statului democratic. România este într-un real pericol de derapaj de la principiile democraţiei europene şi trebuie tras un serios semnal de alarmă”, declară senatorul clujean Alin Tișe.

Parlamentarul consideră că Parlamentul Romaniei, instituția cea mai importantă a democratiei, și-a compromis definitiv șansele de a-i mai reprezenta pe cetățenii săi.

“În urma votului de ieri, un parlamentar găsit incompatibil este aproape imposibil să-și piardă mandatul. Reținerea, percheziția și arestarea se pot face numai dacă niște electricieni, oieri sau dascăli de balet cântăresc probele aflate în dosar, substituindu-se instanței de judecată. Oamenii au votat reducerea numărului de parlamentari la 300, dar în doi ani, clasa politică a reușit să-l dubleze. Și asta după principiul “dacă nu putem să-i facem mai puțini, să-i facem mai mulți”. Dar nu era destul! I-am făcut si intangibili!”, adaugă Alin Tișe.

Dânsul cere liderilor USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, demisia din fruntea partidelor lor, pentru recuperarea unui strop de onoare.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.