Studiul de 2 mil euro pentru conectarea căii ferate și rutiere la aeroport a fost lansat pentru licitație

de Otilia Muresan

Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a anunțat astăzi că studiul tehnic și de fezabilitate în valoare de 2 milioane de euro pentru conectarea căii ferate și rutiere la aeroport a fost lansat pentru licitație. „Există deja și cereri de informare în legătură cu acest proiect din partea potențialilor ofertanți”, a adăugat Ciceo.Aeroport

Obiectivul general al studiului pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca este elaborarea unui set de direcții necesare pentru proiectarea și dimensionarea unui sistem de transport intermodal.

Finalizarea proiectului de studii este preconizată pentru 30 noiembrie 2014, iar documentele întocmite vor trata toate aspectele tehnice și financiare care vor sta la baza lucrărilor de realizare a viitoarei infrastructuri de transport intermodal pentru pasageri și marfă.

La elaborarea studiilor vor lucra și specialiști de la Apele Române, Ministerul Transporturilor, DRDP, CFR, Aeroport.

Comisia Europeană finanțează studiul cu 1 milion de euro, iar contribuția CJ se ridică tot la 1 milion de euro.

Studiul va urmări valorificarea poziției competitive a infrastructurii de transport din România, îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor, dezvoltarea traficului intermodal din România, reducerea emisiilor de gaze și minimalizarea efectelor adverse asupra mediului.

Aeroportul din Cluj-Napoca este primul din România care a obținut finanțare pentru realizarea unor astfel de studii.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.