Stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate din spitalele subordonate Consiliului Județean Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în cadrul proximei ședințe a forului administrativ județean și care vizează acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul celor cinci unități sanitare din subordine: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În contextul epidemiologic actual, întregul sistem sanitar este supus unor provocări continue iar gradul de mobilizare și eficiența acestuia trebuie să rămână ridicate. Consider că este de datoria noastră să acordăm sprijinul și respectul cuvenit acestor eroi în halate albe, echipelor medicale aflate în prima linie a luptei pentru salvarea vieții și a sănătății pacienților”.

Potrivit proiectului de hotărâre, începând cu drepturile salariale aferente lunii aprilie a.c. și până la 31 decembrie 2021 vor fi acordate stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cele cinci instituții spitalicești, în limita a două salarii minime brute pe ţară, din veniturile proprii ale spitalelor, în limita bugetului aprobat pe anul 2021.

Acordarea acestor stimulente se stabilește cu încadrarea în procentul stabilit de către Consiliul Județean pentru fiecare spital, conform legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în baza unui Regulament aprobat de Consiliul de Administrație al fiecărui spital. În calitate de ordonator de credite, managerul fiecărei unități medicale va răspunde de modul de stabilire și acordare a stimulentelor, de întocmirea, aprobarea și aplicarea respectivului regulament.

 

Lasă un răspuns