Socialiștii, numiți “duplicitari” la prezentarea programului politic pe justiție

de admin

Deputatul clujean Daniel Buda condamnă duplicitatea de care dau dovadă socialiștii în prezentarea programului politic pe justiție, în care în esență nu fac decât să-l atace pe Traian Băsescu.

“Îl criticau pe Traian Băsescu pentru că a atacat Parlamentul cu privire la seriozitate, însă țin să-i contrazic pe tema seriozității. Ieri, Traian Băsescu a solicitat să se reia în discuție cazurile Dobre și Borbely, pentru a lăsa justiția să se pronunțe în privința lor, pentru ca și ei să-și poată apăra nevinovăția. Cu toate acestea, solicitarea președintelui a fost ignorată”, a spus Daniel Buda.

Deputatul amintește USL-ului că la pagina 51 din proiectul electoral, socialiștii anunță că se implică activ în luarea deciziilor care pot afecta în mod negativ Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție, însă cu toate acestea, nu fac nimic în cazurile mai sus menționate.

“Prin conduita de ieri, prin care a-ți refuzat să luați în discuție cele două cazuri, contribuiți la crearea unui raport extrem de dur pe Justiție. Nu facem altceva decât să ne îndepărtăm de angajamentele asumate. Sperăm ca Ponta să fi înțeles atunci când Barroso i-a cerut să elimine incompatibilii din Guvern, și sperăm să facă la fel și cu colegii din interiorul USL”, a afirmat deputatul.

Traian Băsescu a cerut reluarea votului din Parlament, pentru ridicarea imunității în cazurile Victor Paul Dobre și Laszlo Borbely, însă cererea sa a fost ignorată de majoritatea formată din USL.

Camera Deputatilor a respins, în 11 septembrie, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foștilor miniștri Laszlo Borbely și Victor Paul Dobre.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.