Sistemul perfect de ventilație pentru casa ta, de la Altecovent

Poate că perioada pandemiei ne-a învățat mai bine ce înseamnă să respiri un aer filtrat de virusuri și substanțe nocive. Lăsând la o parte Covid-ul, oare câți dintre noi am mai contactat o comună răceală sau gripă? Nivelul igienei a crescut și măștile și-au făcut treaba, motiv pentru care a scăzut rata răcelilor. Când vine vorba despre aerul pe care-l respirăm, probabil că am încerca să ne închidem plămânii dacă am afla precis câte se află în el, în special în acest mileniu în care poluarea este la cote maxime și prea puțin se face pentru îndreptarea situației. Poate că pentru aerul de afară nu putem face multe, însă pentru cel din interiorul locuinței da.

Majoritatea persoanelor când se trezesc ori când sunt mirosuri neplăcute în casă rabatează geamul ca să aerisească, să intre aer proaspăt. Dar, cât o fi el de proaspăt, de fapt, din moment ce afară sunt noxe, praf și polen, ce intră negreșit pe geam? Poate schimbi mirosul din încăpere, însă aerul este la fel de viciat sau poate chiar mai rău după deschiderea geamurilor, depinzând și de zona unde locuiești. Dacă locuiești la oraș lângă stradă, unde traficul este intens sau poate într-o zonă industrială, clar calitatea aerului nu este tocmai bună.

Cei de la Altecovent te așteaptă cu soluția optimă în materie de ventilație, iar mai jos afli care sunt beneficiile instalării unei ventilații cu recuperare de căldură.

Sistemul de ventilație centralizată cu recuperare de căldură

Un astfel de sistem vine cu numeroase beneficii. Aerul din casă va fi în mod constant filtrat, curat, în timp ce este recuperată aproximativ 93% din temperatura interioară. Asta înseamnă că vei face economii substanțiale lunare, în special în sezonul rece, fiindcă nu mai sunt pierderi de căldură, deci centrala termică funcționează mai puțin. Economiile financiare vor fi de până la 30%. Un alt dezavantaj al aerisirii în mod tradițional pe timp de iarnă este că trebuie să te muți în altă încăpere, deci scade nivelul de confort. Cu un astfel de sistem cu recuperator de caldura nu ai astfel de probleme, temperatura rămânând aceeași în toată casa.

Mai este și problema poluării fonice ce vine cu deschiderea geamurilor, aspect ce este rezolvat de sistemul de ventilație. Odată instalat, calitatea somnului membrilor familiei va fi îmbunătățit, în special pe timp de vară, fiindcă nu mai este necesară deschiderea geamurilor.

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura contribuie foarte mult și la îmbunătățirea sănătății. Aerul este filtrat de poluanți, nivelul de CO2 din casă este optim, igrasia și mucegaiul sunt capitole încheiate. Este un aspect de care ții cont în special dacă ai copii sau membri ai familiei care au probleme respiratorii. Cei de la Altecovent instalează numai ventilații de calitate superioară, de la unele dintre cele mai renumite branduri precum Komfovent și Aerauliqa. Aceștia vor optimiza prețurile asigurându-se că plătești cât mai puțin pentru un confort termic sporit. Sistemul de ventilație poate fi controlat de la distanță, într-un smart home sau manual. Mai multe despre acest tip de sistem afli din pagina oficială www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Purificatoare de aer – ce avantaje oferă

În mod ideal sistemul de ventilație cu recuperare de caldură se instalează în timpul construcției unei case. Dacă bugetul nu îți permite instalarea acestuia, există și variante mai convenabile ce te scapă și de carotarea pereților. Poți opta de la Altecovent pentru purificatoare de aer, ce elimină poluanții din încăperi pentru a crește calitatea aerului. În plus, un astfel de purificator este portabil și poate fi mutat în ce încăpere dorești. Într-adevăr, sistemul de ventilație te scapă de orice grijă și aerul este filtrat în toată locuința, deci la acest capitol purificatorul este dezavantajos, însă o variantă de luat în considerare dacă instalarea sistemului nu este posibilă.

Purificatorul de aer este ideal în special pentru persoanele astmatice, care suferă de alergii și pentru eliminarea mirosului neplăcut. Aerul din încăpere este forțat printr-un filtru, iar particulele sunt captate fizic de acesta. Există mai multe tipuri de filtre precum cel de o înaltă eficiență HEPA care elimină cel puțin 99,7% din particulele de 0,3 micrometri. Aceste purificatoare nu numai că sunt foarte eficiente, datorită tehnologiei avansate și științei ce stau la baza lor, însă au și un design modern ce se va încadra perfect în orice locuință.

Purificatorul are butoane tactile și mâner integrat pentru o mutare ușoară. Acesta se adaptează la calitatea aerului în care este amplasat și reduce alergenii, bacteriile, virușii și mirosurile. Calitatea aerului este monitorizată constant pentru a fi menținută la un nivel optim. Filtrul funcționează la 360 de grade colectând poluanții. Prin tehnologia Pure Direct, debitul de aer bidirecțional va distribui mai bine aer curat în întreaga încăpere. Purificatorul dispune și de sterilizare UV, care ajută la distrugerea bacteriilor ce pot fi prinse în filtru.

Care este soluția optimă pentru casa ta?

Dacă îți dorești o ventilație adecvată, însă nu știi ce să alegi, cei de la Altecovent îți oferă consultanță gratuită. Un specialist te sfătuiește, cu ajutorul unui plan arhitectural sau schiță, conform locuinței, care ar fi soluția optimă.

De asemenea, va ține cont de bugetul disponibil și nevoile tale. Dacă optezi pentru sistemul de ventilație cu recuperare de căldură, trebuie să știi că echipa este specializată în montajul acestuia, deci ideal ar fi să optezi tot pentru serviciile lor pentru a te asigura că lucrarea este făcută în mod profesional. Echipa se ocupă de carotarea diamantată a pereților și montarea instalației. Pot executa găuri în beton, beton armat, cărămidă, piatră naturală și BCA, menținând tot timpul zona de lucru curată. Durata este relativ scurtă, aproximativ 30 de minute pentru o gaură, însă depinde și de grosimea peretelui. Tehnica de carotare diamantată este silențioasă, de precizie, iar astfel nici nu se deteriorează sau afectează în vreun fel structura supusă tehnicii de lucru.

 

Dacă te decizi să apelezi la serviciile lor le poți cere o ofertă de preț telefonic sau prin completarea unui formular de contact online.

Contact:  Nr. Telefon: 0753 967 762

E-mail: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Lasă un răspuns