Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj au protestat la Consiliul Județean. Sindicaliștii CJ Cluj i-au întâmpinat, în frunte cu Alin Tișe

Într-o acțiune care a surprins pe toată lumea prezentă la mitingul sindicaliștilor Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, angajații Consiliului Județean Cluj le-au ieșit manifestanților în cale, în semn de respect, în frunte cu președintele instituției, Alin Tișe, respectiv vicepreședinții Marius Mînzat și Vakar Istvan.

Sindicaliștii aeroportului au afișat pancarte pe care au scris: ”Ne îmbolnăviți cu fumul de la Pata Rât”, ”Nu suntem manipulați”, ”Azi aniversare, mâine demis în ziare”, ”Nu blocați dezvoltarea aeroportului”, ”Noi muncim cu toți, nu suntem mafioți”. Aceștia au scandat și lozinci împotriva președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe care îl acuză că i-ar lăsa ”de mâine fără pâine”.

”Personalul aeroportului e nemulțumit deoarece prin decizia din 22 septembrie, luată peste noapte de Consiliul Județean, după ce în 21 am avut aniversarea a 2 milioane de pasageri, a fost anunțat că se schimbă coducerea aeroportului și prerogativele vor fi preluate de Consiliul de Administrație, ceea ce nu e tocmai legal. De atuci relațiile s-au tot deteriorat, a fost luată drept o luptă personală de Alin Tișe în ieșirile publice la presă și televiziuni. Personlalul e foarte nemulțumit date fiind progresele din ultimul timp și activitatea foarte bună. Ca și membri de sindicat am propus să avem o întâlnire directă cu conducerea Consiliului Județean și conducerea Aeroportului pentru a clarifica toate pozițiile. Suntem certificați conform normelor IASA, acolo sunt cerințe foarte clare privind managementul schimbărilor, trebuie să facem totul în limita legalității. Pentru schimbarea managementului aeroportului trebuie anunțată Autoritatea Aeronautică și cerut avizul autorității”, a declarat Tudor Lupoaie, manager pe siguranță al Aeroportului.

El a adăugat că angajații sunt nemulțumiți și de faptul că aeroportul este blocat prin neemiterea unor autorizații de către CJ deoarece e nevoie de reparații la pista veche. ”Am depus o cerere în 10 octombrie, termenul legal de răspuns e 30 de zile, noi încă nu am primit răspuns. Era bine dacă intram în iarnă cu pista reparată, pentru că iarna durează mai mult lucrările și vor fi întârzieri ale traficului aerian”, a adăugat acesta.

Cei peste 120 de manifestanți au arătat că asupra lor planează o incertitudine cu privire la siguranța locului de muncă, din moment ce nici măcar pozițiile directorilor nu ar fi ”sigure”.

La ora 16:00, aproximativ 100 de angajați ai Consiliului Județean Cluj, însoțiți de Alin Tișe, Marius Mînzat și Vakar Istvan, au coborât pe treptele instituției și au ascultat în tăcere scandările sindicaliștilor de la aeroport.

Liderul sindicatului Transilvania din cadrul CJ Cluj, Cristina Bobină, a declarat că demersul angajaților instituției este un semn de respect față de colegii de la aeroport. Cu toate că sindicaliștii aeroportului au afirmat că au cerut întâlniri cu reprezentanții Consiliului Județean, Cristina Bobină a afirmat că asemenea solicitări nu au fost înregistrate.

Într-un document făcut public, sindicatul funcționarilor din Consiliul Județean a transmis o invitație președintelui sindicatului Aeroportului, Gabriel Ene, pentru a lua parte, vineri, la o dezbatere pe tema activității aparatului de specialitate al CJ Cluj. În adresă se arată că prin mitingul de miercuri funcționarii au fost huiduiți nemeritat și că aceștia nu pot fi constrânși astfel să încalce prevederile legale.

One Comment on “Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj au protestat la Consiliul Județean. Sindicaliștii CJ Cluj i-au întâmpinat, în frunte cu Alin Tișe”

Lasă un răspuns