Remiză în primul meci de Champions League de pe Cluj Arena. Olimpia merita victoria

de admin

În faţa unor adversare mult mai masive, clujencele de la Olimpia au reuşit să facă un meci foarte frumos în faţa campioanei Austiriei, Sv Neulengbah, în cadrul partidei contând pentru şaisprezecimile UEFA Women’s Champions League.

Campioana Austriei a început în forţă partida, şi a pus în mare dificultate defensiva gazdelor.

Cu toate acestea, Olimpia a fost de departe cea mai periculoasă formaţie pe parcursul primei părţi a jocului.

Cosmina Duşa a scăpat în minutul 6 singură cu poarta goală, însă a trimis balonul peste transversală, din cădere.

Portarul clujencelor, Mirela Ganea, a fost în mare formă astăzi, reuşind să respingă fabulos atacul oaspeţilor.

În minutul 19, mingea a lovit periculos bara transversală a porţii Olimpiei. Ieşite pe contraatac,  clujencele au pornit într-un tur de forţă de la mijlocul terenului, prin Alexandra Lunca, care a trecut pe lângă ultimul fundaş advers, însă balonul expediat de aceasta, a mers milimetric pe lângă poarta adversă.

După 3 minute a venit şi primul cartonaş galben al partidei, primit de Corvancova pentru fault.

În minutul 26, sătulă de câte ori a fost sesizată în poziţie de ofsaid, Alexandra Lunca a şutat baonul în fara suprafeţei de joc, după fluierul centralului, şi a primit cartonaş galben pentru gestul ei.

Ultima şansă periculoasă de gol a primei reprize a aparţinut tot clujencelor. Din centrare, Duşa a lovit balonul cu capul, însă mingea a trecut din nou la mică distanţă de bara laterală a austriecelor.

Primul gol al partidei a fost înscris în repriza secundă (min 57). Cosmina Duşa a introdus mingea în poarta oaspeţilor, din centrare.

Golul clujencelor a fost aproape răzbunat în minutul 58, când balonul expediat puternic de atacul formaţiei Neulengbah a întâlnit bara laterală a porţii.

În minutul 73, austriecele au trecut aproape de egalare, printr-un şut periculos expediat din afara careului mare al clujencelor, la o palmă sub bara transversală. Portarul Mirela Ganea a fost din nou la datorie şi a respins spectaculos balonul, în corner.

La meci au luat parte primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Cu cinci minute înainte de finalul meciului Maria Gstottner a egalat situaţia de pe tabelă. Mijlocaşul austriecilor a avut de îndeplinit o simplă formalitate după ce balonul centrat la firul ierbii a trecut încet de toţi fundaşii Olimpiei.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.