REHAU Romania a plantat peste 7.000 de puieti pe un deal in pericol de alunecare

Spread the love

REHAU România și Plantăm fapte bune în România au plantat 7.145 de puieți de gorun, stejar pendunculat, stejar roșu și arțar tătăresc în localitatea Cralovăț din județul Timiș, pe un deal în pericol de alunecare.

Reprezentanța locală a companiei germane a ales să se alăture în acest an acțiunilor de împădurire pe care Plantăm fapte bune în România le-a început încă din 2011. În 2020, REHAU România a lansat inițiativa „REHAU Community”, prin care și-a asumat misiunea de a sprijini comunitățile locale și a început acțiunile de plantare.

În 2021, REHAU România a contribuit la împădurirea unui deal în pericol de alunecare, pe care nu a existat niciodată o pădure, deși se află într-o zonă împădurită.

„Ne-am alăturat celor de la Plantăm fapte bune în România pentru că pădurile nu reprezintă doar o oază de liniște și răcoare, ci au un rol major în viețile comunităților. Pădurile sunt una dintre soluțiile de bază în lupta cu schimbărilor climatice,  îmbunătățesc calitatea aerului și previn alunecările de teren. Am reușit să facem încă un pas în demersul nostru de împădurire a zonelor cu probleme din România, astfel încât, peste câțiva ani să putem afirma cu mândrie că am plantat Pădurea REHAU. Le mulțumim partenerilor noștri!”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

„Apreciem și salutăm decizia companiei REHAU de a se alătura, în premieră, acțiunii de împădurire, a dealului de 5 hectare din comuna Cralovăț, județul Timiș. Sponsorizarea acordată  a acoperit costurile plantării a 7.145 de puieți de gorun, stejar pedunculat, stejar roșu și arțar tătăresc,  pe o suprafață de 1.5 hectare, și va asigura și bugetul necesar îngrijirilor și completărilor în urmatorii ani.  Dorim să prevenim alunecarea și erodarea dealului în timp dar și să extindem pădurea seculară din zonă”, a declarat Andreia Schneider, coordonator Plantăm fapte bune în România  în județul Timiş.

În următorii 7-10 ani, pe lângă plantarea propriu zisă, inițiativa își asumă monitorizarea și îngrijirea suprafeței împadurite – toaletare, înlocuire – până când pueții ajung la stadiul de masiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.