Punct de asistenţă medicală permanentă pentru zona Pata Rât

de clujazi

În cadrul dezbaterii publice găzduită de Primăria Cluj-Napoca pe tema sănătăţii şi asistenţei sociale, reprezentanţii societăţii civile au supus atenţiei municipalităţii, problema lipsei unui punct medical permanent pentru locuitorii zonei Pata Rât.

Prof univ dr Eniko Vincze a precizat pe această cale că întreaga arie este deservită de către un singur medic de familie, care oferă asistență medicală doar vineri.

Deşi respectivul medic are doar 70 de pacienți înscriși pe listă, la Pata Rât trăiesc peste 800 de persoane cu vârsta de peste 14 ani, care nu sunt asiguraţi şi care nu deţin acte de identitate, potrivit unor date prezentate de lectorul Cristina Raţ.

Casa de Asigurări de Sănătate nu acoperă cheltuielile pentru medicii de familie dacă pacienţii trataţi nu sunt asiguraţi.

Consilierii locali împreună cu primarul Emil Boc au conceput mai multe soluţii pentru satisfacerea acestei necesităţi. Considerată în mod unanim de către participanţi drept cea mai oportună rezolvare a fost înfiinţarea unui punct medical permanent, finanţat de către Primăria Cluj-Napoca, care să funcţioneze fie cu un medic şi două asistente, angajaţi în subordinea Consiliului Local, fie în parteneriat cu Crucea Roșie, dacă Guvernul nu deblochează posturile din sistemul bugetar.

O altă problemă expusă în cadrul dezbaterii, aflată în strânsă legătură cu asigurarea serviciilor medicale, a fost necesitatea întocmirii unor acte de identitate pentru locuitorii Pata Râtului.

Cristina Raţ a sugerat în acest sens adoptarea de către Serviciul de evidenţă a populaţiei, a procesului de întocmire de acte de identitate după modelul Ploieștiului, cu un domiciliu prezentat de către cetăţean în baza declaratiei a doi martori, la care se adaugă o vizită de control din partea Poliţiei Locale.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.