PSD-ul vrea ca instituţiile subordonate CJ Cluj să cumpere legume de la producătorii locali

de admin

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de către Remus Lăpuşan, liderul PSD Cluj şi Ivan Ilarie, consilier judeţean din partea aceleaşi formaţiuni politice s-a decis înaintarea către Consiliul Judeţean Cluj a unui act potrivit căruia, conducerea CJ să decidă că toate instituţiile din subordine să achiziţioneze produse alimentare direct de la producătorii din judeţ.Remus Lapusan - Ivan Ilarie, foto Otilia Muresan

Prin urmare spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, Direcţia de Asistenţă Socială sau alte instituţii vor achiziţiona necesarul de legume direct de la producătorii clujeni.

Potrivit lui Remus Lăpuşan o astfel de iniţiativă ar aduce cu sine şi preţuri mai mici: “Ştiu instituţii care au cumpărat mere cu 2,5 lei/ kg şi ştiu că mere frumoase şi naturale produse în Cluj, s-au vândut cu 1 leu/ kg.”

Proiectul are însă şi lacune. Nu s-a stabilit foarte clar care va fi modul de funcţionare, mai exact cum se va întâlni oferta cu cererea. Se va organiza o licitaţie la care să participe fermierii, va fi o bursă a legumelor, sau doar unii producători vor putea obţine aceste contracte cu instituţiile publice?

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.