Proprietarii Băilor Someşeni vor investi 20 milioane de euro în reabilitarea staţiunii, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca

de admin

Proprietarii staţiunii Băile Someşeni au obţinut finanţarea necesară pentru reabilitarea celebrei staţiuni, 20 milioane de euro, de la o bancă din străinătate. Investiţia băncii a fost însă condiţionată de acordul comunităţii locale pentru susţinerea proiectului, care a fost astăzi obţinută de la consilierii locali.

Cu cinci voturi împotrivă, Consiliul Local a aprobat demararea investiţiei în infrastructura de acces la parcul acvatic care va avea o suprafaţă de 51.324 metri pătraţi.

În schimbul acestui ajutor acordat investitorilor privaţi, aceştia vor oferi abonamente de 10.000 de euro pe an, timp de 5 ani, iar în al şaselea an, în valoare de 20.000 de euro.

“M-am luptat în justiţie ani de zile pentru a ajunge la un liman, iar apoi am aflat că nu există niciun investitor dispus să investească in reabilitarea Băilor, care ar însemna lucări pe 2 ani şi apoi zeci de ani pentru recuperarea investiţiilor. Nici măcar un milionar al Clujului nu a vrut să investească în Băile Someşeni. Aşa că am apelat la o bancă privată, care a solicitat o dovadă a susţinerii din partea comunităţii locale, ori eu nu mă pot duce să cer acordul fiecărui clujean în parte. Băile de aici nu erau pentru bălăcit, ci pentru tratament (…) Eu deocamdată încă mai doresc să investesc în Băile Someşeni, pentru care mă lupt încă din 1998. Ar trebui să vă imaginaţi şi câte locuri de muncă stabile pentru zeci de ani în viitor se creează, plus oamenii care au case în jur şi vor beneficia de pe urma turismului de acolo”, a declarat Stanca Gidro, co-proprietar al Băilor Someşeni.

Consilierul local Claudia Anastase a invocat unele nereguli în Cartea Funciară existentă asupra terenului, unde ar figura ca proprietar şi dl. Rădulescu, fratele dnei Gidro, alături de Valentin Nica.

Dna Gidro şi dl Nica îşi doresc să reabiliteze staţiunea, în timp ce dl Rădulescu a renunţat la partea sa de teren, care va fi transferată dlui Nica pentru suma de 600.000 de euro. Problema era că suma respectivă va fi transferată pentru despăgubire doar după aprobarea finanţării din partea băncii, care vine doar după exprimarea acordului din partea consilierulor locali pentru reabilitarea infrastructurii.

“Ne aflăm în faţa unui proiect important. Este un proiect privat, Primăria în acest partnereiat vine doar pe domeniul public, unde oricum am avea obligaţii să facem utilităţile. Deşi este obligatoriu de făcut lucrările, pentru autoritatea locală acestea nu rămân fără beneficii, în sensul că această sumă de bani se va întorace în abonamente şi bilete de intrare la aquapark. Investitorul a dat dovadă de deschidere faţă de acest parteneriat şi sper că demersul nostru îi va ajuta să obţină finanţare pentru proiect”, a spus primarul Emil Boc.

Consilierul local Popa Irimie a atras atenţia consilierilor locali şi asupra faptului că nămol există şi pe cel puţin 300 de străzi din oraş, care necesită intervenţii pentru modernizare.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.