Proiect electoral pentru cetățeni: fondul de garantare pentru salariați

de admin

Deputatul Daniel Buda a anunțat, astăzi, că dorește să implementeze la începutul anului viitor, în cazul în care va fi ales deputat de către cetățeni, un proiect legislativ care face referire la înființarea unui fond de garantare care să protejeze salariații.

În urma discuțiilor purtate cu cetățenii pe parcursul campaniei electorale, deputatul a menționat că există firme care rețin plata contribuțiilor la sănătate și pensii de la cetățeni, dar aceste firme nu livrează respectivele contribuții la Pensii și Casei de Asigurări, iar atunci când plecă din firmă, aceștia constată ca nu au asigurările plătite.

“Propun constituirea unui fond de garantare din partea statului pentru astfel de situații, pentru că statul este de vină pentru că nu a reușit să recupereze acei bani de la firmele care au reținut acei bani. La banii depuși la bancă există un fond de garantare, la fel trebuie să vorbim despre banii de pensii sau asigurări medicale. Nu trebuie ca această problemă trebuie să fie imputată salariatului. Spațiul public are nevoie de un astfel de proiect de lege”, a declarat Daniel Buda.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.