Profit net mai mare cu 40% la Banca Transilvania, în 2012

de admin

Profitul net al Băncii Transilvania, în 2012, este mai mare cu 40% faţă de 2011. Profitul brut BT este de 340,76 milioane lei, faţă de 278,24 milioane lei, înregistrat la finele anului 2011.bt

“Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare din anul care a trecut, mai ales ca au fost obţinute în pofida unei volatilităţi pronunţate şi a multiplelor incertitudini a mediului economic local şi european. Creşterea numărului de clienţi activi, corelată cu maxime istorice a numărului de operaţiuni şi a unor performanţe bune pe unele dintre liniile noastre de business, au dus la consolidarea puternică a poziţiei noastre pe piaţă. Vom propune acţionarilor noştri capitalizarea profitului obţinut pentru a putea continua creşterea băncii şi susţinerea economiei româneşti.

În ceea ce priveşte 2013, vom continua să ne uităm cu atenţie la optimizarea modelului nostru de business, la creşterea eficienţei pe toate planurile şi mai ales la controlul strict al riscurilor pe care ni le vom asuma. Rămâne prioritară pentru noi creşterea atât a valorii, cât şi a cotei de piaţă”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT.

Creditele acordate clientilor, în sumă totală de 17,15 miliarde lei, sunt cu 12% peste nivelul înregistrat la sfârşitul anului trecut.

Banca a beneficiat de facilităţi fiscale în anul 2012, ca urmare a aplicării filtrelor prudenţiale impuse prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr.29 din 28.12.2011.

Circa 64% din creditele BT sunt acordate companiilor, iar 36%, persoanelor fizice.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 11,31% din totalul portofoliului de credite al băncii.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.