Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Traian Mariș, director al Direcției Silvice Cluj, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
Totodată a fost trimis în judecată Valentin Mariș, pădurar în cadrul Direcției Silvice Cluj, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: la data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariș Traian, în calitate de director al Direcției Silvice Cluj, a primit de la inculpatul Mariș Valentin suma de 10.000 lei provenită de la acesta și de la alți doi pădurari (denunțători în cauză) pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să îi asigure lui Mariș Valentin păstrarea locului de muncă și să avizeze favorabil controalele efectuate bianual la cantonul acestuia, precum și pentru a nu dispune sancționarea celorlalți pădurari pentru presupuse nereguli în activitatea lor.
La data de 18 aprilie 2013, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mariș Traian pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 343/VIII/3 din 17 aprilie 2013).
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Traian Mariș a fost numit în funcție în vara anului trecut, după schimbarea de putere politică la nivelul județului Cluj.