Primele spectacole online ale anului 2021 la Teatrul Puck

de clujazi

Teatrul de Păpuși „Puck” continuă și în acest an să le ofere celor mici și nu numai spectacole difuzate pe Facebook, în regim de live streaming. Totodată, va continua și proiectul AudioPuck, cu înregistrări ale unor opere din programa școlară în lectura actorilor teatrului clujean.

 

Primul spectacol care poate fi urmărit pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck este programat pentru sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 11. Este vorba de „Mimorózart”, în regia lui Palocsay Kisó Kata, un spectacol nonverbal adresat copiilor de peste patru ani, dar și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Protagoniștii sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care imaginația noastră poate zburda liber. Creatorii spectacolului Mimorózart și-au propus să o reprezinte prin culorile, formele și materialele folosite; s-au apropiat de fiecare obiect și situație cu însuflețire și candoare.

„Atmosfera jocului, datorată muzicii lui Mozart, este proaspătă și jucăușă. Caracteristicile spectacolului sunt umorul, armonia, seninătatea și libertatea jocului”, spune regizoarea Palocsay Kisó Kata.

Scenografia este semnată de de Lõrincz Gyula. Distribuţia este alcătuită din actorii László Réka, Okos Attila Ákos și Urmánczi Jenő.

De asemenea, duminică, 10 ianuarie, de la ora 11, va fi difuzat spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în scenariul și regia lui Călin Mocanu.

„Spectacolul este un Pinocchio în variantă actuală. Dacă privim în jur, putem vedea sute şi mii de personaje Pinocchio: toţi copiii au câte un drum iniţiatic de parcurs sau chiar mai multe, legate unele de altele, au vârste şi vârste de depăşit. Aceasta e povestea pe care mi-am propus să o redau, strâns legată de copilul pe care îl vedem acum în societatea actuală românească şi nu numai”, precizează Mocanu.

 

Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. În distribuție: Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu, Iulia Dinescu. Figurație: Cosmin Cîrlea și Bogdan Motoșcă.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Pe lângă acestea, #AudioPuck va continua în fiecare zi de marți, la ora 10, cu înregistrări ale operelor din programa școlară a elevilor. Amintim că proiectul AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși „Puck”. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală. Astfel, a fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 

 

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.