Președintele Uioreanu vrea şedinţă extraordinară la CJ. Obligat de “relaţii”

de admin

Părăsirea neaşteptată a sălii în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean de joi, de către grupul PDL, a dat peste cap planurile preşedintelui Horea Uioreanu. 

La punctele 14 şi 15 de pe ordinea de zi erau trecute două proiecte care necesitau majoritate calificată adică două treimi plus unu din totalul consilierilor. Cum de la putere lipseau 6 consilieri, iar cei 12 consilieri PDL nu se mai aflau în sală, cele două proiecte nu mai puteau fi luate în discuţie şi supuse votului.
Puncul 14 pe ordinea de zi se referea la reglementarea situaţiei juridice a unor imobile, proprietatea publică a judeţului Cluj, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Cluj-Napoca şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.
De fapt acest proiect se referă la un teren pe care în timpul preşedintelui Marius Nicoară, cu 5 ani în urmă, o societate comercială dorea să construiască Academica Mall. După repetate întârzieri la plata redevenţei, contractul a fost reziliat din vina investitorului.
Aşa cum a recunoscut şi Uioreanu, societatea care dorea să construiască mall-ul este controlată de un prieten al dânsului, dl Dan Nistor. De menţionat este că Nistor era unul din apropiaţii lui Nicoară în perioada în care a fost atribuit contractul de asociere.
Datorită faptului că în acest moment, societatea investitoare se află în insolvenţă, nu putem decât să sperăm că situaţia terenului va fi reglementată cât mai curând.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.