Președintele PSD Cluj, despre izolarea județului de către Gvernul Ponta: „Nu noi am fost cu tăierile”

de Otilia Muresan

Proiectele majore ale Clujului, mult trâmbițate în campania electorală, au fost doar praf în ochi pentru cetățeni. La alocarea sumelor din bugetul central pentru investiții, Clujul a fost izolat complet de către Guvernul Ponta, iar parlamentarii USL nu au făcut nimic în acest sens.remus lapusan

În apărarea partidului, președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat, astăzi, că „În ultima vreme s-a dat, nu s-a tăiat. Cei care au fost înaintea noastră la guvernare au fost cu tăierile. Salariul minim crește, punctul de pensie crește cu 4%. Pe Cluj avem aceleași sume ca și anii anteriori. Cineva a lucrat înainte, însă pe datorie, la proiecte precum Autostrada Transilvania, iar datoriile trebuie să fie plătite și în acest sens s-au alocat 188 miloane de lei”.

Senatorul clujean Alin Tișe a acuzat săptămâna trecută Guvernul Ponta de furt în privința punctului de pensie, care ar fi trebuit să fie indexat cu 5%.

Guvernul Ponta a pus în aplicare Ordonanța referitoare la indexarea punctului de pensie. Cu toate acestea, în loc ca punctul de pensie să fie majorat cu 807 lei, acesta a fost mărit doar cu 762 de lei.

Tot Alin Tișe a tras un semnal de alarmă și asupra faptului că parlamentarii USL au respins în bloc, în comisii, toate amendamentele dedicate investițiilor din județul Cluj: “Nu mă deranjează atât de mult că amendamentele mele au fost respinse, ci că nu au fost susținute de colegii parlamentari de la Cluj. Din ceea ce am văzut că se desfășoară în comsii la Parlament, aproape toate amendamentele au fost respinse, iar cele câteva adoptate în comisii, vor fi respinse în bloc în comisia de buget. USL-ul a făcut tot felul de întâlniri cu șefii de instituii clujene pentru a arăta susținere după ce au fost aleși, dar la București au respins în masă toate amendamentele. Prin nesusținerea acestor amendamente, parlamentarii USL au mințit. Îi îndemn să nu asculte de șefii de partid, care au cerut să nu lanseze amendamente. Parlamentarii clujeni care au promis în campanie foarte multe lucruri ar trebui să vină alături de mine și să abandoneze comanda de partid pentru că suntem în slujba omenilor. Asistăm la o ipocrizie maximă din partea USL pentru că în fața camerelor TV ei susțin proiectele”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.