Premieră la Cluj. Marți va rula un film pentru nevăzători

de Otilia Muresan

Fundaţia Cartea Călătoare are plăcerea să vă invite la prima proiecţie a unui film accesibilizat pentru nevăzători în Cluj-Napoca, care va avea loc marți 4 decembrie, ora 19 la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Str. Sindicatelor nr. 7.

În cadrul proiecţiei va fi vizionat filmul „Bună! Ce faci?” în regia lui Alexandru Maftei, cu Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu în rolurile principale.

Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului (decoruri, costume, mimică, etc.)

În perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013 Fundaţia Cartea Călătoare va derula proiectul  „Caravana cinematografică pentru nevăzători” care îşi propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere prin accesibilizarea unui număr de 16 filme artistice şi difuzarea acestora în cinematografe.

Pentru prima dată în România nevăzătorii din întreaga ţară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe.

Aceste proiecţii vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor.

Pe parcursul proiectului vom organiza şi o caravană cinematografică cu filmele realizate în biblioteci publice din ţară,  filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, licee pentru deficienţi de vedere.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, este realizat cu sprijinul Fundaţia Orange România care oferă o finanţare de 28.930 Euro.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.