Poliţiştii clujeni acţionează în vederea asigurării climatului de siguranță în școli

de clujazi

În contextul începerii semestrului II din anul şcolar 2012-2013, poliţiştii clujeni au luat toate măsurile specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astăzi, polițiști de prevenire împreună cu polițiști de proximitate au desfășurat activități în unitățile de învățâmânt de pe raza municipiului Cluj-Napoca ocazie cu care au informat elevii cu privire la conduita antiinfracțională. Pentru a nu deveni victimele unui accident rutier, copiii au fost instruiți în legătură cu respectarea regulilor de circulație.

Ieri, între orele 09.00 – 14.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Turda au organizat o acțiune având drept scop verificarea modului de asigurare a pazei în şcoli şi reducerea riscului rutier prin supravegherea trecerilor pentru pietoni situate în apropierea unităților de învățământ.

De asemenea poliţiştii de proximitate din Huedin au fost prezenţi la Liceul Tehnologic “Vlădeasa” unde au organizat activităţi de informare a elevilor pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în zona şcolilor.
Patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în responsabilitate va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
În acelaşi timp, vor continua activităţile de identificare şi control al tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire/defluire a elevilor.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.