Peste 8.500 de polițiști sunt alături de elevii întorşi din vacanţă

de admin

8.534 de polițiști, dintre care 7.143 de la ordine publică, 1.127 de la rutieră și 264 de la alte structuri, vor fi prezenți, în stradă, mâine, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia reînceperii anului şcolar.

Reamintim faptul că, înainte de începerea anului de învățământ preuniversitar 2012/2013, Poliţia Română a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ.

În cadrul unei videoconferinţe, susţinute la data de 5 septembrie a.c., şeful Poliţiei Române a solicitat tuturor inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să ia măsurile necesare pentru ca noul an şcolar să se desfăşoare în siguranţă. De asemenea, a solicitat ca o atenţie sporită să fie acordată pentru protecţia elevilor din clasa 0.

În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii acţionează în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri asigură fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Șeful Poliției Române, a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor. De asemenea, a solicitat efectuarea de patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, întrucât multe şcoli deţin terenuri de sport frecventate de copii.

De asemenea, a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor şi a solicitat o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ din mediul rural.

Inspectorul general a solicitat directorului general şi inspectorilor şefi transparenţă totală, informarea opiniei publice cu privire la măsurile pe care le întreprind şi la competenţele poliţiei.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.