Peste 2.000 de ofiţeri angrenaţi, peste 90 de acţiuni din care 88 penale – bilanţul DGA pe 2012

de admin

 În cursul anului 2012, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj au organizat în cadrul structurilor Judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne 97 de activităţi preventive la care au participat 2263 de persoane de la diferite eşaloane decizionale, dintre care 394 cu funcţii de conducere, iar 1869 cu funcţii de execuţie.

Astfel, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate la parchet 88 lucrări penale, transformate ulterior în dosare penale, 67 dintre acestea fiind din sesizarea proprie a Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj au organizat şi au efectuat în baza delegării procurorului competent 5 acţiuni de constatare a infracţiunii flagrante, iar  ca urmare a activităţilor procedurale întreprinse de către poliţia judiciară a Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj procurorii au dispus începerea urmăririi penale în 14 dosare.

În ceea ce priveşte soluţiile dispuse, au fost emise 10 rechizitorii prin care au fost sesizate instanţele de judecată de către structurile de Parchet.

La începutul anului 2012 cadrele Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj au emis 96 delegări din care 9 de către structuri ale D.N.A. şi 87 de la alte unităţi ale Ministerului Public. Au fost soluţionate 91 delegări în perioada de referinţă.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.