Peste 14.000 de sancţiuni pentru şoferii ce nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă

de Otilia Muresan

În perioada 5 decembrie 2012 – 10 ianuarie a.c., în filtrele rutiere, au fost aplicate 14.380 de sancţiuni contravenţionale, din care 14.345 conducătorilor auto (402 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 284 pentru lipsa dispozitivelor omologate şi 13.659 pentru alte abateri), iar în 35 de cazuri li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale administratorilor drumurilor.

710 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de 10 ianuarie, în filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, 1.184 poliţişti (din care 391 poliţişti de la rutieră, 635 poliţişti de ordine publică şi 158 poliţişti din cadrul altor structuri) au acţionat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Poliţiştii au aplicat 710 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă, o sancţiune contravenţională administratorului unui drum, iar 707 pentru alte abateri la normele rutiere.

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă activităţile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.