Parlamentarii USL din Cluj au respins în comisii toate amendamentele la buget pentru județul care i-a ales

de admin

Parlamentarii USL din Cluj au respins în masă amendamentele la bugetul central, prin care se solicita finanțare pentru proiectele majore ale județului care i-a ales la alegerile din iarnă. Mai mult, niciunul dintre cei 10 nu ar fi depus vreun amendament.Alin Tise, foto- Otilia Muresan (2)

Nici măcar Spitalul Regional de Urgență, nici Autostrada Transilvania, nici proiectul Cluj – Capitală Europeană a Tineretului în 2015, nici construcția sediului Filarmonicii Transilvania, nu au fost cuprinse la finanțare în bugetul central.

„Nu mă deranjează atât de mult că amendamentele mele au fost respinse, ci că nu au fost susținute de colegii parlamentari de la Cluj. Din ceea ce am văzut că se desfășoară în comsii la Parlament, aproape toate amendamentele au fost respinse, iar cele câteva adoptate în comisii, vor fi respinse în bloc în comisia de buget. USL-ul a făcut tot felul de întâlniri cu șefii de instituii clujene pentru a arăta susținere după ce au fost aleși, dar la București au respins în masă toate amendamentele. Prin nesusținerea acestor amendamente, parlamentarii USL au mințit. Îi îndemn să nu asculte de șefii de partid, care au cerut să nu lanseze amendamente. Parlamentarii clujeni care au promis în campanie foarte multe lucruri ar trebui să vină alături de mine și să abandoneze comanda de partid pentru că suntem în slujba omenilor. Asistăm la o ipocrizie maximă din partea USL pentru că în fața camerelor TV ei susțin proiectele”, a declarat senatorul Alin Tișe.

Comisiile de cultură și sănătate au respins toate amendamentele Clujului.

Din totalul celor 10.200 de amendamente depuse de PDL la nivel național, 950 au fost depuse de către senatorii opoziției, iar dintre acestea, jumătate au fost pentru Cluj.

Plenul Parlamentului se reunește marți pentru a vota forma finală a bugetului pe 2013.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.