Parcul din Apahida ”măcelărit” pe modelul celui din Cluj-Napoca. FOTO

de clujazi

Parcul din Apahida ”măcelărit” pe modelul celui din Cluj-Napoca. FOTO. Parcul din comuna Apahida a fost recent toaletat, lucru ce a stârnit îngrijorarea localnicilor. Crengile copacilor au fost tăiat chiar de pe lângă tulpina arborilor. Primăria a contractat o firmă specializată, care să facă lucrările de toaletare.

Același lucru s-a întâmplat și în municipiul Cluj-Napoca, în anul 201, când arborii din Parcul Central au fost tunși la ”zero”. Specialiștii au explicat atunci că: ”In ceea ce priveste toaletarea excesiva a arborilor, din discutiile purtate cu responsabilul de lucrare, actiunea a fost motivata prin faptul ca aceste lucrari se impun datorita neinterventiei indelungate asupra acestor arbori, care prezinta riscuri pentru populatie, unii fiind in declin fiziologic, in conformitate cu prevederile art. 12, alin 5 din L24/2007, privind reglementarea si administrarea soatiilor verzi din intravilanul localitatilor;”.

Parcul din Apahida ”măcelărit” pe modelul celui din Cluj-Napoca. FOTO

”Salutare tuturor,
Doresc sa aflu dacă știe cineva concret ce s-a întâmplat în parcul din Apahida de s-a ajuns la o asemena masacrare a naturii?
Cea ce vedem acum în parc nu este o toaletare a copacilor, ci o ucidere a lor. Dupa ce ca parcul este de cea mai joasă speță pentru o comuna așa mare acum asta?
Oare cineva din primărie a fost vara prin parc sa vadă ce umbra au ținut acei copaci? Nu cred.
Din păcate vara ce v-a urma o sa fie crimă pentru copilași și nu numai. Nu o sa mai fie umbra deloc în parc, practic ziua nu mai ai nici o șansă să ieși cu copilașul în parc. Sa nu uităm că toboganele sunt din plastic iar la căldura expusa se pot produce arsuri mari. Chiar sunt curios care a fost incompetentul care a dat aviz pentru așa ceva, și sa ne spună motivul. Pe aceasta cale chiar am sa fac o adresa către Primăria Apahida Nu se poate asa ceva.
Rușine conducerii.
Rog susținătorii actualei conducerii sa se abțină la comentarii, pentru ca nimic nu mai este de comentat. Sa nu va aud ca o sa spuneți ca erau bătrâni sau altceva. O toaletare a unui copac nu se face niciodată așa.” a scris pe o rețea de socializare Traian Pavel, locuitor al comunei.

Foto: dreapta – parcul Apahida 2023, stânga- Parcul Central, Cluj Napoa, 2011.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.