Online-ul românesc, pe val. Românii, cei mai mari consumatori de presă online din Europa

de Otilia Muresan

Surpriză în piaţa media on-line din Europa. Conform unui sondaj efectuat de Eurostat, a cărui rezultate au fost făcute publice recent, românii sunt cei mai mari consumatori de presă virtuală din întreg spaţiul european.

Conform raportului, aproape trei sferturi (73%) dintre românii care folosesc internetul, citesc ştiri sau ziare online, peste media de 61% din Uniunea Europeană.

În ţările cu tradiţie mass-media din Spaţiul European precum Franţa, Marea Britanie sau Germania, unde s-a încercat livrarea conţinutului on-line contra-cost, rata de consum a acestui tip de produs este fie cât media europeană fie sub, Franţa înregistrând în acest sens cea mai mică rată de consum în media online din întreaga Europă.

Prin urmare ziarele on-line româneşti ar putea revitaliza situaţia financiară dramatică prin care trece presa din România, tocmai prin faptul că ar putea atrage din ce în ce mai multă reclamă în paginile ziarelor date fiind aceste rezultate.

La ora actuală în ceea ce priveşte piaţa media online din Cluj stă astfel:

Publicaţii exclusiv on-line: Clujazi.ro, Cluj-AM.ro, Citynews.ro, NapocaNews.ro, StirideCluj.ro, StirideSport.ro, Clon.ro, Provincianews.ro, ftr.ro, Buzznews.ro, ClujToday.ro etc.

La acestea se adaugă paginile web ale unor ziare print precum: ziuadecj.ro, monitoruldecj.ro, făclia.ro.

Publicaţiile amintite mai sus sunt printre cele mai citite din Cluj-Napoca, media de unici pe zi fiind de aproximativ 3000 de accesări pe zi, doar două din site-urile de mai sus trec în mod inexplicabil acest prag de 3000 de unici pe zi.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.