Noul an vine cu scumpiri în lanţ

de clujazi

Tarifele la curent şi carburanţi sunt printre cele mai importante cheltuieli suplimentate la început de an.

Benzina, motorina, gazele naturale, cafeaua şi tutunul sunt principalii poli de creştere, care vor declanşa la rândul lor majorări de tarife şi în alte domenii.

Curentul electric este deja mai scump cu 10%, iar în ceea ce priveşte carburanţii, benzina costă mai mult cu 6-7 bani, iar motorina cu până la 10 bani pe litru. Şi accizele la kerosen au fost majorate cu peste 5%, iar acest lucru va determina cu siguranţă scumpirea biletelor de avion.

Demersul de aliniere a accizelor la nivelul celor din UE face ca băuturile alcoolice să se scumpească cu până la 20%, scumpiri similare fiind asociate cafelei şi tutunului.

Gazul se scumpeşte din vară, braţ la braţ cu impozitele pe case, terenuri şi maşini, care pot fi crescute cu 16%, la discreţia primarilor.

Nu în ultimul rând, începând din luna aceasta, proprietarii de maşini cumpărate înainte de 2007 şi care nu au plătit taxa auto, sunt obligaţi să o facă dacă vor să vânda automobilul, deoarece taxa suspendată de Guvernul Boc este pusă în aplicare de Guvernul Ponta.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.