Noii acționari majoritari ai Mechel s-au întâlnit cu sindicațiștii la Cluj

de admin

Noua conducere a combinatelor Mechel din România, reprezentată de președintele Consiliului de Administrație al Nikarom Invest, Shvedakov Oleg, a sosit astăzi la Cluj-Napoca, pentru a discuta cu reprezentanții sindicaliștilor Mechel Câmpia Turzii despre plata salariilor compensatorii și a tichetelor de masă restante, dar și despre reluarea activității.  Patronii Mechel Campia Turzii, foto Otilia Muresan

Întâlnirea a avut loc la Prefectura Cluj, iar la discuțiile dintre cele două părți, care au durat peste 2 ore, au asistat și ministrul delegat pentru Dialog social, Doina Pană, alături de primarul Radu Hanga și senatorul Alexandru Cordoș.

„Colegii noștri ne-au confirmat că nu doresc să închidă la Câmpia Turzii și s-au angajat să găsească soluții pentru plata salariilor compensatorii până în data de 15 martie. Problema este că toate conturile companiei sunt blocate, pentru că s-au preluat inclusiv datoriile”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

Rușii au menționat că doresc să repornească activitatea la combinatul de la Târgoviște, iar cu banii încasați de pe urma activității derulate acolo, să poată injecta capital și către restul combinatelor Mechel.

Liderul sindicaliștilor de la Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat că muncitorii nu mai au încredere în promisiunile rușilor. „Nu putem decât să le mulțumim pentru că au venit până aici, dar nimic mai mult și să sperăm că într-adevăr vor relua activitatea. Începând de ieri am trimis o adresă către ITM Cluj pentru că n-au respectat dreptul la consultare și informare”, a declarat acesta.

Între sindicaliști și noua conducere a combinatelor Mechel există însă puncte de vedere diferite în privința termenului-limită de plată a salariilor compensatorii. Juriștii companiei spun că trebuie să restituie cele trei salarii până în 15 martie, însă sindicaliștii sunt de părere că în baza contractului colectiv de muncă încheiat, termenul legal este 28 februarie.

Cu toate acestea, de la protestul violent de ieri, când foștii muncitori au forțat poarta combinatului din Câmpia Turzii, sindicaliștii s-au mai liniștit pentru că toți angajații și-au primit tichetele de masă restante.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a reamintit că prezența dânsei la discuții este pur tehnică, Guvernul USL neputând să facă nimic mai mult pentru rezolvarea situației.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.