Negocierile privitoare la stabilirea bugetului UE vor fi reluate anul viitor

de admin

După mai multe zile de negocieri purtate la Bruxelles, între cele 27 de stat membre ale Uniunii Europene, încă nu s-a ajuns la un acord în privinţa bugetului destinat perioadei 2014 – 2020.

Cu toate acestea, cei mai importanţi lideri ai UE sunt optimişti cu gândul la viitoarea rundă de negocieri.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, că nu se aştepta ca negocierile să decurgă atât de bine.

Preşedintele Comsiliului European, Herman van Rompuy, este convins de faptul că negocierile au arătat că există un acord între cele 27 state membre, în ciuda faptului că bugetul nu a fost adoptat, “însă dificultatea acestui proces constă în faptul că se discută de un buget care trebuie să fie tratat cu moderaţie”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a pus totul pe seama concurenţei din ce în ce mai mare din interiorul Uniunii Europene, care duce la tăieri de bugete şi nemulţumiri. El a adăugat că toate statele membre trebuie să aibă în considerare şi faptul că cea mai mare parte din buget trebuie să fie alocată pentru crearea de locuri de muncă, pe următorul loc fiind tratate investiţiile în infrastructură.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a confirmat faptul că bugetul Uniunii Europene va fi mult mai mic faţă de aşteptări, însă pentru România se arată veşti bune, cel puţin în privinţa bugetului acordat prin Politica Agricolă Comună.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.