Moţiunea pe Educaţie: Ecaterina Andronescu nu înţelege opoziţia PDL în privinţa Bacului profesional

de admin

 

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Cluj, că este deschisă la această oportunitate de a explica lucrurile care se petrec în cadrul sistemului educaţional, însă nu pricepe care este baza opoziţiei expriamate de către PDL în ceea ce priveşte Bacalaureatul Profesional.

„Moţiunea simplă pe educaţie depusă de PDL este un demers democratic, prevăzut de Constituţie, pe care îl privesc cu toată deschiderea. Am considerat întotdeauna că o moţiune este un moment în care Parlamentul se poate apleca asupra unui domeniu de interes major pentru ţară. Voi porni în tratarea acestui subiect de la realitatea sistemului şi voi aduce în discuţie ce am făcut în două luni, de când sunt ministru. Nu cred că nu am ce spune”, a declarat dânsa, la Cluj-Napoca.

Ministrul a ţinut să precizeze şi faptul că la preluarea portofoliului Educaţiei, a fost nevoită să demareze proiectul clasei pregătitoare „de la zero”, având în vedere că mobilierul special pentru clase nu a fost licitat şi nu existau materiale didactice.

Ecaterina Andronescu a luat parte la Congresul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă, de la Mănăstirea Nicula.

La începutul acestei săptămâni, PDL a depus moţiunea pe Educaţie intitulată „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”. Concret, prin această iniţiativă se cere, pe lângă demisia ministrului Andronescu, renunţarea Bacul profesional şi revenirea „clasei zero” la grădiniţă.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.