Mitropolitul Andreicuţ a pus piatra de temelie pentru un nou centru de tineret

de Otilia Muresan

 

Săptămâna aceasta Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru cel de-al treilea Centru misionar de tineret din Arhiepiscopie, care va fi construit pe raza parohiei Săcuieu din protopopiatul Huedin.

Slujba de punere a pietrei de temelie a avut loc de la ora 12 și a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei alături de consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei, părintele arhidiacon Claudiu Grama, protopopul de Huedin, părintele Ciprian Taloș, părintele paroh Valentin Pop și alți preoți din împrejurimi.

Centrul de misiune pentru tineret de la Săcuieu va dispune de 100 de locuri de cazare. Inspectorul economic al Arhiepiscopiei, ec. Sorin Câlea, a oferit mai multe amănunte: „Centrul va fi construit pe o suprafață de teren concesionată Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului de către parohia ortodoxă din localitate și va avea două clădiri cu spații de cazare și activități (sală de mese, sală de conferințe, terenuri de joacă). Sâmbătă au demarat lucrările pentru amenajarea căii de acces spre locul unde va fi construit complexul, urmând ca după primirea autorizației de construcție de la Consiliul Județean Cluj să înceapă construcția efectivă a primului corp de clădiri”.

Pe lângă cel de la Săcuieu, Arhiepiscopia Clujului construiește alte două centre misionar-sociale pentru tineret: unul la Câmpenești, lângă Cluj-Napoca și celălalt în Sângeorz-Băi.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.