Ministerul Transporturilor din Guvernul Ponta “fraierit” de firmele de deszăpezire

de admin

În perioada 23-27 decembrie 2012, conducerea Ministerului Transporturilor a efectuat un control la un sfert din bazele de deszăpezire (dintr-un total de 300 de baze), de pe drumurile naţionale.

În urma controalelor desfăşurate au fost constatate deficienţe privind starea tehnică a utilajelor aflate în proprietatea firmelor de deszăpezire, diferenţe între cantităţile de material antiderapant  (sare şi nisip) aprovizionate, faţă de cele din programul aprobat pentru iarna 2012-2013, dar şi dferenţe între numărul utilajelor existente şi numărul utilajelor din programul aprobat.

S-a constatat, de asemenea, că întregul program de deszăpezire este conceput pentru activităţi de întreţinere a drumurilor naţionale pe timp de iarnă, în condiţii meteo normale.

 În cazul fenomenelor meteo extreme, activitatea de deszăpezire este deficitară din cauza lipsei utilajelor de tip greu (autofreze). Pentru soluţionarea punctuală a acestei situaţii, MT a demarat un program de achiziţie a unor astfel de utilaje specifice.

Urmare a acestor controale s-a dispus remedierea de urgenţă a deficienţelor constatate şi s-au luat toate măsurile pentru asigurarea activităţii de deszapezire în condiţii normale.

Ministerul Transporturilor a solicitat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, autorităţilor locale(primării) curăţarea şi evacuarea zăpezii din interiorul localităţilor, aflată pe marginea drumurilor naţionale, pentru facilitarea activităţilor de deszăpezire ulterioare.

Ministerul dă asigurări că pe perioada sărbătorilor de iarnă a luat toate măsurile pentru ca circulaţia, în condiţii de iarna, să se desfăşoare normal, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe calea ferată.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.