Kelemen Hunor: UDMR trebuie să convingă guvernanţii să pună în paranteze „pericolul etnic” pentru regionalizare

de clujazi

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, la Cluj, că formaţiunea minorităţii maghiare trebuie să convingă guvernanţii să pună în paranteză „pericolul maghiar” în procesul de reorganizare administrativă.Kelemen Hunor, foto - Otilia Muresan (1)

Preşedintele UDMR se află la Cluj-Napoca pentru a lua parte la şedinţa consiliilor regionale reunite ale aleşilor locali ai formaţiunii.

„Foarte mulţi sunt interesaţi să ne izoleze în politica românească, să folosească o carte maghiară şi să consolideze retorica anti-maghiară şi naţionalistă, pentru ca UDMR să nu găsească parteneri şi un context în care să îşi facă auzite argumentele profesionale”, a declarat acesta.

Totodată Kelemen Hunor susţine ideea înfiinţării unui număr de regiuni mai mare faţă de cele 8 propuse de USL, motivând că actualele euro-regiuni au demonstrat deja că pun frână procesului de atragere a fondurilor europene.

Pentru impunerea punctului de vedere al UDMR asupra procesului de regionalizare, preşedintele formaţiunii consideră că cel mai indicat este căutarea unor parteneri, chiar şi din afara graniţelor României.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.