Kelemen Hunor: UDMR propune reorganizarea administrativă pe 12 – 13 regiuni

de admin

Aflat astăzi la Cluj-Napoca, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce consideră că reorganizarea administrativă a României pe un model cu 8 regiuni nu corespunde realităţilor din societatea românească. Kelemen Hunor, foto - Otilia Muresan (1)

Parlamentarul a precizat că dezvoltarea zonelor din ultimii ani, după modelul euro-regiunilor, a dus la majorarea discrepanţelor din punct de vedere economic şi social dintre judeţe.

„Nu se poate argumenta că ceea ce a mers prost timp de 10 ani, poate să mergă bine în viitor, de aceea propunem 12 – 13 regiuni de dezvoltare, care ţin cont de capacitatea de dezvoltare, relaţiile sociale, economice dintre anumite judeţe”, a declarat preşedintele UDMR.

Organizaţia politică a maghiarilor nu este de acord cu reorganizarea pe modelul celor 8 regiuni.

În contextul în care nu există un proiect oficial prezentat în legătură cu reorganizarea administrativă, UDMR va iniţia o dezbatere în interiorul formaţiunii, la care vor fi invitaţi să participe toţi aleşii locali, proces în urma căruia să fie prezentată o poziţie finală a maghiarilor.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.