IPS Andrei Andreicuț a fost numit Cavaler al culturii bistrițene

de Otilia Muresan

În ziua de 15 ianuarie, cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naţionale, Casa de Cultură „George Coşbuc” din Bistriţa i-a premiat cu diplome şi trofee pe toţi colaboratorii şi artiştii care s-au implicat în promovarea culturii bistriţene de-a lungul anului trecut. Ceremonia a fost deschisă de actorii Teatrului Municipal din Turda care au pus în scenă poemul „Luceafărul” scris de poetul național Mihai Eminescu, comemorat în această zi. În deschiderea spectacolului directorul instituţiei, Dorel Cosma, a precizat că nu doreşte decât să le mulţumească celor care consideră că arta şi cultura sunt importante în vieţile noastre.

În cadrul galei, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a fost numit „Cavaler al culturii bistriţene” pentru aportul adus în promovarea şi susţinerea activităţilor cultural-artistice din acest municipiu.

Au mai primit distincţii oameni de cultură, scriitori, artişti populari, actori, coregrafi, muzicieni, fotografi, interpreţi ai muzicii de toate felurile, actori, pictori, dirijori, dansatori, cameramani, prezentatori şi realizatori ai unor emisiuni de televiziune. Actorii Florina şi Adrian Găzdaru de la Teatrul Municipal din Bacău au fost premiaţi pentru buna colaborare şi implicarea lor în viaţa culturală a oraşului, fiind la rândul lor declaraţi „Cavaleri ai culturii bistriţene”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.