ÎPS Andrei Andreicuţ a sfinţit astăzi Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”

de Otilia Muresan

În această dimineaţă, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, a fost sfințit de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ, împreună cu Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, și Preasfințitul Episcop Vicar Vasile Someșanul.

Evenimentul a avut loc cu prilejul zilei de prăznuire a ocrotitorului spiritual al Centrului, Sfântul Nectarie din Eghina.

Programul liturgic a debutat începând cu ora 07,30, cu oficierea slujbei de sfințire a paraclisului care se află în incinta așezământului, închinat Sfântului Nectarie, urmată de Sfânta Liturghie.

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie a fost construit în 3 ani, piatra de temelie fiind pusă în ziua de 25 septembrie 2009. Acest așezământul social dispune de o unitate hospice cu 20 de saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi, un ambulatoriu de specialitate și un paraclis închinat Sfântului Nectarie din Eghina.

Arhiepiscopia Clujului a făcut demersuri pentru obținerea acreditărilor medicale, astfel ca Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” să poată oferi servicii primilor pacienți începând cu luna ianuarie 2013.

Cu această ocazie, ÎPS Andrei Andreicuţ a oferit diplome de merit și plachete comemorative binefăcătorilor și ostenitorilor acestui așezământ, iar, pentru implicarea jertfelnică în edificarea acestui așezământ, Preasfințitul Episcop Vicar Vasile Someșanul a primit în dar icoana Sfântului Nectarie din Eghina, ținând în brațele sale Centrul Paliativ.

Momentul inaugural a prefațat Conferința Internațională „Diaconie și Taumaturgie”, organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și care se desfășoară în sala de consiliu a Centrului.

La evenimentul inaugural au fost prezenţi şi viceprimarul Gheorghe Şurubaru, prefectul Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, deputaţii Adrian Gurzău, Petru Călian şi Mircia Giurgiu, senatorul Alexandru Cordoş, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Alexandru Mureşan, generalul Aurel Litan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, colonelul Florinel Budişan, şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, preşedintele Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai”, pr prof dr Ioan Chirilă şi prorectorul Universităţii, prof univ dr Mihaela Luţaş.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.