Ioan Petran este noul președinte al PNL Cluj-Napoca. Vezi lista vicepreşedinţilor şi a Biroului Politic

de admin

După o lungă perioadă de interimate la conducerea PNL Cluj-Napoca, liberalii și-au desemnat astăzi un lider deplin, persoana consilierului județean Ioan Petran.Ioan Petrean, foto Otilia Muresan

Alegerile interne au început cu o surpriză, prin retragerea bruscă a deputatului Adrian Oros. Astfel, cei peste 300 de membri PNL au avut de ales între Andrei Maxim și Ioan Petran. În urmă cu doi ani și Petran s-a retras de la alegerile desfășurate în cadrul PNL.

“Cred că după doi ani și jumătate de interimat era momentul ca această structură să primească o conducere stabilă”, a declarat Petran.

El a anunțat că principalul obiectiv al mandatului său este câștigarea Primăriei Cluj-Napoca în anul 2016 deși nu este sigur dacă PNL va purta această luptă sub cupola USL.

Noul lider al PNL Cluj-Napoca a spus că are deja pregătite câteva strategii pentru a concura împotriva lui Emil Boc la următoarele alegeri locale și consideră că există printre liberali un candidat pe măsura actualului edil.

Andrei Maxim lucrează în Irlanda din 1999, în moment dat fiind ospătar, și a candidat în cadrul PNL pentru că “lumea din afară s-a săturat de oamenii actuali de la conducere, aceiași”. El a menționat că din totalul de peste 1.000 de membri, doar 300 au fost prezenți la alegeri, iar o parte dintre aceștia s-au trezit abia în miezul scrutinului că nu mai au drept de vot. Maxim a declarat că nu a avut drept de vot deși a avut dreptul să candideze.

Petran a obţinut 291 voturi “pentru”, în timp ce contracandidatul său a avut 30 voturi din totalul de 320.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat după anunţarea rezultatelor că mai emoţionant decât momentul acesta a fost întâlnirea cu Ioan Petran, în care i-a spus consilierului judeţean că nu mai candidează şi că îi acordă sprijinul total.

Vicepreşedinţi aleşi astăzi: Bâldea Ioan, Mihai Szeplekan, Ferdean Rareş, Costea Bogdan, Sebastian Moga, Valentin Lungu, Dandoş Andrei, Fatol Elena, Pop Rareş.

Biroul Politic: Daniel Mihiş, Irimie Andrei, Vasile Rad, Moldovan Ionuţ, Temeş Adi, Popa Pascu, Alin Băicoci, Radu Sporiş, Cociş Anca, Titus Ţintean, Sabin Sărmaş.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.