În ciuda accidentului aviatic din Apuseni, Consiliul Judeţean Cluj scade bugetul alocat Salvamontului. Reduceri de sume şi la capitolul Sănătate

accident avion alba iovan1Deşi în urma tragediei aviatice din Munţii Apuseni s-a demonstrat încă o dată importanţa serviciului public Salvamont, care nu a fost băgat în seamă în cadrul operaţiunilor de salvare de către prefectul Gheorghe Vuşcan, dar care avea soluţia salvatoare pentru descoperirea victimelor, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a decis reducerea sumelor alocate din guvetul judeţului pentru activitatea salvamontiştilor. S-a tăiat de asemenea şi din bugetul alocat capitolului Sănătate.

Bugetul alocat Sănătăţii este de asemenea mai mic în 2014 faţă de anul 2013, diferenţa fiind de 200.000 lei.

În ceea ce priveşte banii alocaţi Salvamontului, aceştia sunt mai puţini cu 400.000 în 2014 faţă de anul anterior.

În total, bugetului Consiliului Judeţean Cluj pe anul în curs este de 805.173.000 lei, mai mare cu circa 200.000.000 de lei faţă de anul trecut. Cu toate aceste, consilierii judeţeni ai PDL au atras atenţia asupra faptului că această creştere este artificială, realizată prin credite şi sume din fonduri europene neconsumate anul trecut şi transferate în bugetul pe 2014.

1 Comment:

Comentariile sunt închise.