Horea Uioreanu, somat să nu mai folosească resursele Consiliului Județean în campania electorală a soției sale

de admin

Consilierii județeni l-au somat astăzi pe președintele CJ, Horea Uioreanu, să nu mai folosească resursele instituției pentru campania electorală a soției sale, Elena Uioreanu, candidat din partea USL.

ARD a depus săptămâna trecută o plângere la adresa Biroului Electoral Județean Cluj, care avea atașată o fotografie în care sunt surprinși Horea și Elena Uioreanu, în apropierea Touareg-ului Consiliului Județean Cluj, într-o comună din județ, din colegiul în care candidează d-na Uioreanu.

Horea Uioreanu a menționat doar că n-a fost informat despre plângere și nici nu poate în acest sens să răspundă acuzațiilor.

În momentul în care consilierul județean Horațiu Catarig i-a amintit lui Uioreanu că respectiva plângere este însoțită de fotografii, președintele CJ și-a amintit brusc despre ce este vorba și a menționat că „dacă e vorba de o fotografie făcută de un alt candidat, atunci pot să vă spun că a fost vorba despre o deplasare oficială la un protopiat, la instaurarea unui preot. Este o reprezentare oficială pe care mi-o pot permite”, a declarat dânsul.

Consilierul județean Dan Canta, a spus că președinteșe CJ este a întregului județ și poate verifica tot ce păstorește în județ, drumuri „și altele”.

„Am primit o adresă de la Biroul Politic al ARD Cluj cu o plângere înaintată Biroului Electoral de Circumscripție nr 13, unde apărea o fotografie cu domnul Uioreanu, care folosea mașina oferită de Consiliul Județean în campanie electorală, în interesul Elenei Uioreanu. Înțeleg că domnul Uioreanu face campanie soției sale, este absolut normal, singura solicitare ar fi că dacă tot face acest lucru, să o facă în concediu și cu resursele proprii, ale dânsului, și nu cu cele ale instituției”, a declarat pentru ClujAzi, Horațiu Catarig.

Dânsul nu consideră că poziția lui Dan Canta justifică un asemenea comportament abuziv. „Cât a fost Uioreanu în alt colegiu pe perioada aceasta de campanie, în afară de colegiul unde este candidat soția sa? Știu că o dată a fost în zona Gherla, în rest nicăieri”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.