Deși a criticat puternic apelarea la acest proces pe timpul Guvernului Boc, premierul Victor Ponta a anunțat că își asumă răspunderea pe Legea proprietății.
Prin această procedură Guvernul USL atinge atât problema imobilelor care au fost naționalizate, dar și statutul juridic al imobilelor aflate în patrimoniul RAAPPS, pe care Ponta dorește să le scoată la vânzare în masă.
“Încercăm în cursul lunii martie să reglementăm din punct de vedere juridic statutul tuturor imobilelor aflate în proprietatea RA-APPS în aşa fel încât, aşa cum ne-am angajat în urmă cu câteva săptămâni, să reglementăm foarte clar regimul juridic al celor care au dreptul să ocupe locuinţe de protocol şi aici intenţia mea este foarte clară să se reducă la miniştri şi la şefi de instituţii echivalente gradului de ministru, modul de valorificare, practic scoaterea la vânzare a celorlalte imobile şi evident perioada de timp în care o persoană are dreptul să beneficieze”, a spus, astăzi, Ponta.
Lista persoanelor care beneficiază în mod legal sau nu de chirie în imobilele RAAPPS, publicată de Victor Ponta, conține mai multe “erori din baza de date“, mai precis 28 de nume din totalul de 200.
Printre aceste “erori” se află și deputatul clujean Radu Zlati (PNL). Acesta a primit un spațiu din partea RAAPPS după ce a deținut funcția de consilier al lui Crin Antonescu, iar apoi cea de consilier al ministului Educației, Ecaterina Andronescu. Deși a fost ales deputat la finele anului trecut, Zlati încă figurează ca și chiriaș.