Furturile au înregistrat în 2012 o uşoară creştere faţă de anul anterior

de Otilia Muresan

Furturile au înregistrat în 2012 o uşoară creştere (+0,43%) faţă de anul anterior, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, în condițiile în care infracţiunile de furt reprezintă 70,12% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate.Politia

Din analiza activităţii IPJ pe anul trecut a rezultat că, în pofida crizei financiare pe care o parcurgem, fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrându-se o scădere procentuală de 8,87 % a faptelor penale sesizate faţă de anul 2011 (locul 30 la nivel naţional).

În ceea ce priveşte infracţionalitatea contra persoanei se constată o scădere cu 3,62% a numărului de fapte sesizate. Criminalitatea de mare violenţă reprezintă 1,39 % din totalul infracţiunilor contra persoanei şi 1,80 % din totalul infracţiunilor contra vieţii, integrităţii şi sănătăţii.

În domeniul criminalităţii economico-financiare s-a acţionat pe domeniile prioritare de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale stabilite la nivel judeţean.

Au fost constatate 412 infracţiuni de evaziune fiscală, fiind cercetate un număr de 307 persoane.

Infracţionalitatea economico-financiară sesizată a scăzut cu 28,25 %, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a siguranţei mediului de afaceri din judeţul Cluj.

În perioada supusă analizei, numărul total al infracţiunilor stradale sesizate cunoaşte o scădere de 3,08 % în comparaţie cu cele sesizate în anul anterior (locul 13 la nivel naţional).

De asemenea, s-a diminuat criminalitatea sesizată în mediul rural, scăderea fiind de 8,75%, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a nivelului de siguranţă.

Au fost intensificate acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere ţinând cont de principalele cauze generatoare. În acelaşi timp, au fost organizate 3.666 acţiuni, în urma cărora poliţiştii rutieri s-au sesizat de comiterea a 1.192 infracţiuni.

În timpul acţiunilor organizate, poliţiştii rutieri au aplicat 81.365 sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute un număr de 5.501 permise de conducere şi au fost retrase, pentru diferite motive, un număr de 2.508 certificate de înmatriculare.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.